Vastgoed nieuws | Woningplein.nl
Dutch English

Vastgoed nieuws

Abonneren op feed Vastgoed nieuws
Bijgewerkt: 58 min 1 sec geleden

Big Bazar naar alle waarschijnlijkheid dinsdag over de kop

ma, 25/09/2023 - 19:15
Voor de derde keer op een rij haalde Big Bazar bakzeil bij de rechtbank Leeuwarden. Vorige week deed zij opnieuw een aanvraag voor het aanstellen van een herstructureringsdeskundige.

Hoofdkantoor dochter biofarmaceut AstraZeneca naar Amsterdam

ma, 25/09/2023 - 14:33
Ontwikkelaar Breakthrough gaat op de campus van het UMC in Amsterdam Kavel F ontwikkelen. Huurder wordt Neogene Therapeutics, dochteronerneming van de biofarmaceut AstraZeneca, die hier zijn Europese hoofdkantoor zal vestigen.

Inretail: verhoging minimumloon is nekslag voor retailer

ma, 25/09/2023 - 14:20
Brancheorganisatie Inretail vreest dat het verhogen van het wettelijke minimumloon een nekslag betekent voor retailondernemers. Werkgevers worden in 2024 geconfronteerd met een loonkostenstijging van meer dan 10 procent.

Duitse bouwsector heeft dringend 50 miljard euro nodig voor woningbouw

ma, 25/09/2023 - 13:48
De Duitse bouwsector heeft dringend 50 miljard euro aan stimuleringsmaatregelen nodig om uit de crisis te komen. Dat zegt Duitse bouwersvakbond Bauen-Agrar-Umwelt (IGBAU). De stijgende rentetarieven en materiaalkosten leggen een enorme druk op de Duitse bouwindustrie.

VBO en SCVM in huurmanifest: 'Het is tijd voor actie'

ma, 25/09/2023 - 13:09
VBO en Stichting Certificering voor Makelaars (SCVM) hebben een huurmanifest geschreven waarin suggesties doen voor oplossingen 'om de huurmarkt weer gezond(er) te maken. De partijen vinden dat het tijd is voor actie. 'Door de val van het kabinet laat adequate besluitvorming te lang op zich wachten.'​​​​​ 

Vijftig businessunits in Angerlo verkocht

ma, 25/09/2023 - 12:56
Op bedrijventerrein De Koppeling in Angerlo in de gemeente Zevenaar worden twee bedrijfsverzamelgebouwen gerealiseerd. Alle units zijn inmiddels verkocht.

Garbe verkoopt kantoorgebouw De Molen 48 in Houten aan Jongerius Invest

ma, 25/09/2023 - 11:49
Garbe Institutional Capital heeft voor één van haar fondsen het kantoorgebouw aan De Molen 48 in Houten verkocht aan Jongerius Inves. Het gebouw beschikt over ruim 4.841 m2 kantoorruimte en 72 parkeerplaatsen en ligt op het kantorenpark De Molenzoom nabij het NS Station van Houten.

Amsterdam schrikt van daling woningopleveringen, heroverweegt grondprijzen

ma, 25/09/2023 - 11:30
De gemeente Amsterdam voorspelt dat er dit tjaar 4.500 nieuwbouwwoningen opgeleverd zullen worden, flink minder dan de beoogde 7.500. De gemeente wil daarom extra maatregelen nemen, waaronder de heroverweging van de grondprijzen.  

De Lelie Vastgoed en Ballast Nedam ruziën over Galaxy Tower Utrecht

ma, 25/09/2023 - 10:18
Ontwikkelaar De Lelie Vastgoed, gelieerd aan Amrath Hotels en bouwer Ballast Nedam zijn in conflict geraakt over de bouw van de Galaxy Tower in Utrecht. De partijen zijn in een juridische strijd verwikkeld en hebben bij elkaar financiële claims neergelegd.

Koers vastgoedfondsen op beurs fors lager dan getaxeerde waardes portfolio's, mooi koopmoment?

ma, 25/09/2023 - 08:00
De koersen van vastgoedfondsen die op de beurs genoteerd staan, liggen flink lager dan de getaxeerde waarden van hun portefeuilles. Heeft de markt gelijk en zal er nog flink worden afgewaardeerd? Of is dit een mooi moment voor private equity om goedkoop vastgoed in te slaan? VJ sprak met analisten Inna Maslova (DeGroof Petercam) en Jaap Kuin (Van Lanschot Kempen).

De Goede Woning neemt 36 sociale huurwoningen af van Dura Vermeer

vr, 22/09/2023 - 15:59
Woningcorporatie De Goede Woning en projectontwikkelaar Dura Vermeer hebben een overeenkomst getekend voor de afname van 36 sociale huurwoningen in Pijnacker. De woningen komen in de nieuwbouwbuurt WijCK. 

Huizenprijzen Duitsland dalen in jaar tijd bijna 10 procent

vr, 22/09/2023 - 15:27
Terwijl de huizenprijzen in Nederland weer beginnen te stijgen, zijn de woningprijzen in Duitsland in een jaar tijd met 9,9 procent gedaald, volgens het Duitse statistiekbureau Destatis.

Strengere regels voor woningcorporatiebestuurders bij privéhuur, meer commissarissen opgestapt

vr, 22/09/2023 - 14:16
Bestuurders en commissarissen van woningcorporaties moeten voortaan aan strengere regels voldoen als ze op privébasis huizen verhuren. Ze kunnen niet langer voor zichzelf huizen verhuren in dezelfde regio als waar hun eigen corporatie actief is. 

Tweede Kamer wil gemeenten meer mogelijkheden geven bij verkoop van vastgoed

vr, 22/09/2023 - 13:09
Tijdens de Algemene Beschouwingen diende CDA-leider Bontenbal een motie in over het Didam-arrest om te onderzoeken of gemeenten meer vrijheid kunnen krijgen bij projecten die maatschappelijke meerwaarde creëren en een-op-eencontracten met lokale niet-commerciële partijen kunnen aangaan. 

Voorkom een verplichting tot terugbetaling van de geïndexeerde huurprijs

vr, 22/09/2023 - 11:49
De uitspraak van de rechtbank Amsterdam van 3 augustus over de vernietigbaarheid van oneerlijke huurprijs- wijzigingsbedingen heeft de nodige commotie veroorzaakt. Ron Bisschop en Laura Dammers van NewGround Law bespreken in deze bijdrage hoe verhuurders de gevolgen zoveel mogelijk kunnen beperken.

Zesde tranche Woningbouwimpuls 18 december van start

vr, 22/09/2023 - 10:51
De inschrijving voor de zesde en voorlopig laatste tranche van de Woningbouwimpuls start op 18 december. Gemeenten hebben tot 12 februari de tijd om hun aanvraag in te dienen. De uitslag van de zesde tranche volgt voor de zomer. Er is 300 miljoen euro beschikbaar. 

Duco Postma nieuwe partner in restructuring praktijk Dentons

vr, 22/09/2023 - 10:12
Duco Postma is partner geworden van de Restructuring, Insolvency and Bankruptcy-praktijk van Dentons. Hij stapt over van Allen & Overy en heeft meer dan 14 jaar ervaring in gestructureerde financieringstransacties, met een focus op restructuring, maar ook algemene corporate lending, leveraged finance en specifieke asset finance.

Topvacature: Adjunct Clustermanager Grond en Vastgoed bij provincie Limburg

vr, 22/09/2023 - 09:46
De provincie Limburg is op zoek naar een adjunct clustermanager. In deze functie ben je samen met de clustermanager verantwoordelijk voor de aansturing van het cluster Grond en Vastgoed.  Je levert een actieve bijdrage aan de versterking van het cluster en de doorontwikkeling van het cluster naar een provinciaal grond- en vastgoedbedrijf.

SCHRIJF JE VANDAAG NOG IN

EN VIND DE WONING VAN JE DROMEN!

 

Wij zijn een groot Nederlands platform gespecialiseerd in huurwoningen , kamers en studio's.

Wij bieden over heel Nederland een aantrekkelijk aanbod aan van directe verhuurders en/of makelaars waar u direct mee in contact kunt komen, dat is erg fijn voor u als woningzoekende. Wij leggen u graag persoonlijk uit hoe onze website werkt in een telefoongesprek. U kunt daarvoor contact opnemen met 020-2442947. Let er wel op dat een bezichtiging aanvragen telefonisch niet mogelijk is.

 

 

Vind vandaag nog uw droomwoning!

Aantrekkelijke tarieven
Geen extra kosten
Direct bij de eigenaar
Resultaatgericht
Onbeperkt reageren op het gehele aanbod
Premium al vanaf €19,95

U betaalt éénmalig de inschrijfkosten van het gewenste pakket.